Obchody, které stojí za to v Rakousku navštívit, Teil I.

13. 03. 2017 8:45:50
Množí se nám tady dotazy; kam vyrazit, tlačí-li vás bankovky v peněžence a nakupovat v Čechách se zdá jakési nudné a fádní. Já to chápu...za hranicemi je všechno tak nějak exotičtější a nabídka lákavější.

A hlavně! můžete se pak v kanceláři prsit, že ty hodinky máte z Éstereichu, čili echte kvalitét.

Tak pojďme na to:

BIPA – Bipa je rakouské DM. Takže drogérie. A drogérie je, už ze svého principu, pro nás ženy nebezpečná. Hlavně teda ekonomicky, zvláště pak proto, že mají prímový věrnostní program; Za sto bodíků - pampersky za 12 éček. Juchú! A v čem je lepší než DM? Tak zaprvé, Bipa je růžová a...musím pokračovat?

TK Maxx – Tak tady pozor. Je to jeden z těch obchodů, které když řádně poznáte, tak získáte obsesi a bude se vám o něm zdát. TK Maxx je nebezpečný hlavně proto, že tam nikdy nenajdete stejný sortiment delší dobu. Takže, když si tu danou věc nepořídíte okamžitě, budete ještě měsíc tlouct hlavou o skříň, že jste si to nekoupili, protože už je to pryč a za plnou cenu by to koupil leda blázen/Rothschild. TK Maxx je v podstatě outlet značkových věcí. Oblečením počínaje, kosmetikou konče. Řekněte mi, kdo by si nechtěl koupit krém za tři místo sedmnácti stovek. Kdo by nechtěl mít kabelku od designéra za tisícovku? Tvářenku od Nars, paletku od Too faced, řasenku od Estee Lauder se slevičkou....achjo, achjo, achjo. Ale upřímně, ne vše v obchodě stojí za nákup. Prostě si musíte ten svůj poklad objevit sami. A nejhorší je, že nikdy nevíte, na co narazíte. Peklo na zemi.

Primark – pokud vám nevadí, že vaše oblečení vytvořily dětičky z Asie a že občas najdete na cedulce vyšito: Help me!...tak jste v pohodě. Primark má bezkonkurenční ceny téměř na všechno (boty, kabelky, oblečení, bytové doplňky, kosmetika) a kvalitou se rozhodně rovná HM či New Yorker. Takže si tam i já občas ráda a bez uzardění zajdu pro ručníky, kabelčičku či vonnou svíčku. Primark je obchod, kde zaručeně potkáte všechny Čechy, kteří zrovna v Rakousku jsou. Jen výjimečně tam člověk neslyší hurónské: "Pepóóó, pocééém. Mají tady pánská trička za tři ééééčka!" ...až se mi z toho občas zasteskne po Čechách.

Pandora – protože v Rakousku na ní nejsou fronty. Nikdy.

Charles Vögele – obchod s oblečením pro „zralejší“. Moje mamá je vždycky utržená jako ze řetězu, když tam jdeme, takže na starší ročníky bacha. Stráví v kabince vaše mládí a nechají tam úspory na vaší svatbu. Bohužel pro starší generaci tahle značka po letech končí, takže kdo ji máte rádi, šup šup, protože příští rok ji nahradí italská OVS. A kdyby se vám zdálo, že vám ten název něco říká...tak ano. I v Čechách bylo asi pět obchodů, ale protože jste tam dost nenakupovali, tak je zase zavřeli. Selber Schuld.

---pokračujeme příště ---

Autor: Tereza Lišková | pondělí 13.3.2017 8:45 | karma článku: 19.66 | přečteno: 1356x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.03 | Přečteno: 371 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 44 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 294 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 513 | Diskuse
Počet článků 19 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1206

Jsem Češka žijící s Maďarem v Rakousku...tak si nalijte kávu, pohodlně se usaďte a pojďte si přečíst, jaké to je ;) Další články na: http://jestepetminut.cz

 

 

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...