Tereza Lišková

Obchody, které stojí za to v Rakousku navštívit, Teil II.

14. 03. 2017 9:00:26
Pokračování pro všechny fanoušky marnotratného utrácení. Takže zakopejte šrajtofle hluboko do země a jdeme na to.
Kettner – Sháníte-li epesní kožené kalhoty, nebo novou kamizolku...pak šupky, dupky sem. Ne, že bych tam nakupovala já, ale Maďar je myslivec a tento obchod na něj má magické až magnetické účinky. A řekněme si narovinu, je dobré znát slabé stránky protivníka; potřebuji nastolit harmonii ve vztahu po bouřlivé hádce – vezmu ho do Kettner. Chtěla bych nové šaty, ale jsou moc drahé? Vezmu ho do Kettner. Díky Bohu za ten krám. Ráda bych vám řekla, co tam všechno mají, ale...já vlastně nevím, jak celý ten obchod vypadá. Vevnitř mají totiž dřevěnou lavičku, kde já vysedávám ďůlek, zatímco Maďar běhá jak postřelený od stojanu ke stojanu a div, že si u toho nevýská. Takže vám můžu říci asi jen to, že ten obchod je převážně khaki zelený - vím to jen díky výhledu z té lavičky, kde většinou trpělivě vyčkávám, až bude konečně zavelen odchod. Ale pro představu, co za módu tam seženete a zároveň, abychom si tu naladili tu správnou atmosféru, poslechněte si německý hudební poklad od Andrea Berg.

Hallhuber – Německá módní značka u které mě zachránilo před bankrotem jen to, že jejich velikost „S“ je ve skutečnosti „M“. Díky bohu. Kromě nádherných kolekcí má Hallhuber ty nejkrásnější výlohy na celém světě - k dokonalosti propracované. Především ty vánoční jsou vždy fantastické; třeba laň ve třpytivých závějích úplně nutí kolemjdoucí zastavit se, pokochat se a zasnít si. Takže mi bohatě stačí, když si koupím zmrzlinu, usadím se na lavičku před výlohou, kochám se dokonale propracovanými detaily výkladní skříně a nic mi nechybí. Tedy, dokud mě nevyžene ostraha, ať neočumuju.

Libro – No, vždyť víte, jak to s papírnictvím bývá. Člověk si tam skočí pro náplň do propisky a po třech hodinách slintání nad pořadačema, barevnýma papírama, dírkovačema, ořezanýma tužkama...lituje, že si nevzal košík, vozík nebo raději mulu, která mu pomůže nákup odtáhnout domů.

Kiko Milano – Další potenciální ekonomický nepřítel. Pro fanoušky italské kosmetiky učiněný očistec. Tak třeba ty jejich rtěnky. A ty tvářenky. A laky...chjo. Radím vám dobře, raději tam ani nechoďte. A nebo ještě lépe - zamkněte se doma a rozstříhejte kreditku, protože v Čechách mají Eshop.

Media Markt nebo Saturn – Není nic jiného, než obchod s elektronikou, který zachraňuje partnerské vztahy. Protože, zatímco ona je už tři hodiny v parfumérii a pořád neví, jestli chce paletku od Zoeva nebo Urban Decay, on tři hodiny očumuje nové televize, kabely, holicí strojky, nebo co já vím, co tam ty chlapi tak dlouho dělají.

Müller – Nebezpečná kombinace parfumerie, drogerie, hračkářství, papírnictví a všeho možného...takže existuje vysoké riziko, že najdete něco, po čem vaše srdce prahne. Takže, jste-li žena, buďte silná a odvraťte zrak, až budete kolem Müllera procházet.Jste-li muž, buďte gentleman a zakryjte vaší drahé polovičce výhled do výkladní skříně, hlavně tedy pokud nechcete celý příští měsíc jíst suchej chleba.
Autor: Tereza Lišková | karma: 16.26 | přečteno: 669 ×
Poslední články autora